Guus Meeuwis

Naam Guus Meeuwis
Genre Nederlandstalig
Prijsklasse ★★★★★★

Guus Meeuwis  is een Nederlandse zanger, die samen met zijn begeleidingsband Vagant in de jaren negentig van de 20ste eeuw en het eerste decennium van de 21ste eeuw enkele grote hits scoorde in Nederland en Vlaanderen. Hij is getrouwd met Valérie Gregoire en heeft drie kinderen: Pepijn, Sarah en Teun. Nadat Guus Meeuwis de middelbare school heeft doorlopen gaat hij rechten studeren in Tilburg. Na een romantisch weekend in Brugge met zijn vriendin Valerie schrijft hij het nummer 'Het Is Een Nacht'. Nadat de vriendengroep in 1994 het AHC-Studentensongfestival in Leiden wint met het nummer krijgen zij een platencontract aangeboden van Willem van Schijndel, talentscout en helft van het duo De Deurzakkers. Guus Meeuwis & Vagant (vernoemd naar het café waar Guus vaak optrad) is geboren.

In augustus 1995 verschijnt het nummer 'Het Is Een Nacht' op single. Deze wordt al snel gebombardeerd tot Alarmschijf op Radio 538 en schiet binnen enkele weken door naar de eerste plaats van de Top 40, waar het zeven weken blijft staan. Uiteindelijk worden er meer dan een kwart miljoen exemplaren van verkocht. Opvolger 'Per Spoor' stoot ook door naar de eerste plaats van de Nederlandse hitlijsten. Deze heeft de eer drie weken op de ereplaats van de Top 40 te vertoeven. Wanneer in mei 1996 hun debuutalbum 'Verbazing' uitgebracht wordt, gaat het loos met Vagant. Het album komt direct binnen op de eerste plaats van de Album Top 100. 'Verbazing' wordt bekroond met een dubbelplatina plaat, wat inhoudt dat er minstens 140.000 exemplaren van verkocht zijn.

Uitleg prijsklasse

Tot € 500
★★ Prijzen variërend tussen de € 500 en € 1000
★★★ Prijzen variërend tussen de € 1000 en € 1500
★★★★ Prijzen variërend tussen de € 1500 en € 2000
★★★★★ Prijzen variërend tussen de € 2000 en € 3000
★★★★★★ Meer dan € 3000

Vragen? Neem voor meer informatie contact met ons op.

We hebben natuurlijk veel meer artiesten die u kunt boeken bij Ott Events, maar die op deze pagina niet vermeld staan. Neem gerust contact met ons op en wij helpen u graag verder.